LEGO - BLOG

 

5 tipp az online vásárláshoz

 
Szeretnél gyorsan, kényelmesen, sorbanállás nélkül vásárolni, mindezt úgy, hogy biztonságban tudod pénzedet és adataidat? Nem lehetetlen! Összeszedtünk 5 tippet, ami reméljük segítséget nyújt a megfelelő webáruház kiválásztásában, és elégedett vásárlóként távozhatsz.

1. Szereted megfogni, megtapogatni a terméket mielőtt kosárba teszed?

Erre több megoldás is van. Menj be egy olyan boltba, ahol azt a terméket áruljak, amit korábban kinéztél egy webes áruházban, fogd a kezedbe, forgasd meg, vizsgáld meg, és ha minden rendben van, rendeld meg online. Jól működő online boltok jó minőségű fényképeket töltenek föl termékeikről, így a vásárlónak lehetősége van több nézetből, közelről is megszemlélni a választott cikket.

2. Nem azt kaptad, amit vártál?
Ha a kézbesített termék mégis eltér az általad elképzelttől, hívd fel az eladót, biztos találtok megoldást a problémára, neki is az az érdeke, hogy elégedett, esetleg visszatérő vevője legyél. Ha mégsem sikerül megegyezni, élj a 8 munkanapi elállási jogoddal, jobb webáruházak 14 munkanapot biztosítanak. 

3. A házhoz szállítás macerás, nem vagy otthon napközben?

Nem baj! Több webáruház lehetőséget ad személyes átvételre, még ha nem is működik bolt a címen, ez nagyon rugalmas, és ingyenes szolgáltatás. Nagyszerű alternatíva például pick pack ponton átvenni a rendelést, akkor és ott ahol kényelmes, és útba esik. Futárszolgálattól sem kell egyébként félni, ha lehetőséged van, kérd munkahelyedre a kiszállítást, figyelve arra, hogy megadd munkahelyed nevét és címét a szállítási címnél. A futárszolgálatos cégek általában megadják melyik napszakban érkezik a kézbesítő, sőt kézbesítés előtt, utolsó ellenőrzésként fel is hívnak, így lehetőséged van személyesen megbeszélni a futárral az átvétel részletetit.
Vásárlás előtt mindenképpen tájékozódj a szállítási lehetőségekről.

4. Félsz, hogy illetéktelenek hozzáférnek adataidhoz?
Azok a webáruházak, ahol a vásárlás kötve van regisztrációhoz, kötelesek adataidat bizalmasan kezelni. Keresd honlapjukon az Adatvédelmi Nyilatkozatukat. Ha mindezek ellenére ódzkodsz adataid megadásától, válaszd a regisztráció nélküli vásárlást.

5. Sosem fizettél még bankkártyával, vagy nem tudod alkalmas-e vásárlásra a kártyád?
Fizess készpénzzel, de mindent el kell kezdeni egyszer. A trend is azt mutatja egyre többen választják az online bankkártyás fizetési módot (2013. utolsó hónapjaiban 45%-kal többen választották ezt a lehetőséget, mint 2012. hasonló időszakában). Első alkalommal kérd meg egy ismerősödet, aki tapasztalt ezen a területen, hogy segítsen, és együtt végezzétek el lépésről lépésre a tranzakciót. Meg fogsz lepődni milyen egyszerű. Mindenképpen biztonságos webhelyről, titkosított csatornán végezd az utalást. A biztonágos online kártyás vásárlást általában egy kis lakat szimbólum jelzi az oldalon.

 
   

 

 

Hogy találtál ránk?

Facebook
Partnereink